Dit zijn de winnaars van onze eindejaarswedstrijd “Tel de gouden varkentjes & Win!”

Je kon er niet naast kijken: die indrukwekkend mooie kerstboom op het kerkplein tijdens de kerst- en eindejaarsperiode 2022 !

Maar wat vooral in het oog sprong: de originele versiering! Het idee kwam uit de koker van ons bestuursteam, toen we hoorden dat er in Sint-Gillis, net als in de andere deelgemeenten, in 2022 geen kerstverlichting zou komen. Een besparingsmaatregel van Stad Dendermonde, dat begrepen we. Maar we bleven niet bij de pakken zitten! Om de donkere winterdagen in Sint-Gillis toch te verlichten, onderhandelden we met het stadsbestuur om toch iéts van kerstversiering in Sint-Gillis te bekomen.  En dat lukte! Er werd een grote kerstboom met led-lichtjes beloofd.  Dankuwel Stad Dendermonde…

Maar een boom, enkel versierd met lichtjes ? Nee, dat is te weinig voor ons… dus nam Verkén Sint-Gillis zélf het initiatief én de kosten op zich om een originele versiering te voorzien. En wat past er beter bij Sint-Gillis dan… varkentjes ? Om ons Veirken-standbeeld wat “companie” te geven tjjdens de feestdagen (wie feest er nu graag alleen ?) hebben we tientallen gouden varkentjes laten maken door 2 topondernemers van Sint-Gillis: Smekens Print & Reclame en Schilderwerken De Rijcke! Hun vakmanschap is vanaf nu te bewonderen in de kerstboom!

Ook in de media viel de Sint-Gillisse kerstboom vol varkentjes op! Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws en zelfs Radio 2 pikte het verhaal op! Rikkert De Bruycker, zaakvoerder van Schoenen Moernaut en bestuurslid van Verkén, mocht op Radio 2 het “verhaal achter de bijzondere kerstboom” én onze actie aankondigen. Beluister het hier opnieuw.

Eindejaarsactie: Tel & Win!

Verkén Sint-Gillis organiseerde in december ook een wedstrijd (*) onder de Sint-Gillissenaren en de vele bezoekers van de lokale horeca en winkels. Tel de gouden varkentjes in de kerstboom & win!

Er hingen maar liefst … 97 GOUDEN VARKENTJES in de boom!

Op donderdag 5 januari 2022 werden alle deelnames door het Verkén-bestuur onder de loep gelegd om te bekijken wie er het beste had gegokt.

En dit zijn de prijswinnaars!

  1. Lauren Herrebaut wint een Dendermondse Cadeaubon twv 100 € + fles Gin Gillis
  2. Ludy Vermoesen wint een Dendermondse Cadeaubon twv 50 € + fles Gin Gillis
  3. Diane Van Handenhove wint een Dendermondse Cadeaubon twv 25 € + fles Gin Gillis
  4. Ann Van Goethem wint een fles Gin Gillis
  5. de winnaars van een duoticket van Cinema Albert zijn:
    • Herlinde Asselman
    • Elke Van Keer
    • Greta Van Doorselaer
    • Sofie Van Kerckhove
    • Mariella Van Damme

Een dikke proficiat aan de winnaars, deze worden persoonlijk verwittigd per mail of gsm waar ze hun prijs kunnen afhalen.

En een nóg dikkere dankjewel aan alle enthousiaste deelnemers die de varkentjes in onze kerstboom hebben geteld! Jullie hebben samen met ons bewezen: Sint-Gillis lééft!

(*) Van zaterdag 10/12/22 tot en met 31/12/22 kon iedereen deelnemen, door een mail te sturen naar info@verkensintgillis.be met vermelding van:

  1. antwoord “hoeveel gouden varkentjes tel je in de kerstboom ?”
  2. naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres

Maximum 1 deelname per e-mailadres. Uit de deelnemers die het exact aantal varkentjes geraden hebben, of het dichtst benaderen, worden de winnaars getrokken. Op donderdag 5/1/2022 wordt prijs 1 toegewezen aan de deelnemer die het juiste aantal geeft of dichtst benadert. In volgorde van opgegeven aantal worden de prijzen 2 tot 5 toegekend. Indien er een identiek aantal wordt opgegeven, gebeurt de toewijzing van de prijs volgens trekking met onschuldige hand door ons bestuur. De winnaars worden persoonlijk verwittigd via e-mail of telefoon en ook bekendgemaakt via de website en op de sociale media van Verkén Sint-Gillis VZW.