Ondernemer in the picture: “De Saucisse” Bart Batselier

4 generaties topslagers: ATELIER BATSELIER

De slagerij van huidig zaakvoerder, Bart Batselier, gaat al 4 generaties terug. Zijn overgrootvader begon met een klein slagerswinkeltje. In de Hemelstraat groeide Slager Batselier uit tot een begrip in Sint-Gillis en ver daarbuiten. De winkeloppervlakte, maar ook de werkplaats erachter werd te klein om al dat ambachtelijk lekkers aan het groeiend clienteel te brengen. Temeer ook omdat het aanbod de laatste jaren was uitgebreid met bereide gerechten, salades, catering buitenshuis enz.

Dus zochten Bart Batselier en zijn 12-koppig team naar een grotere locatie en dat vonden ze in 2022… gelukkig in Sint-Gillis! De zaak is nu uitgegroeid tot een groot atelier van +1.000 m². 200 m² verkoopsoppervlakte en daarachter een “atelier” van 800 m² waar alles ambachtelijk geproduceerd wordt. Hier wordt alles zoveel mogelijk met lokale producten gemaakt: lokaal vlees en premium producten zoals Duke of Berkshire en Slagersvarken”.

Ook maakt hij de heerlijke (en intussen erkende) streekgerechten: Kopvlees, Ros Beiaardpaté en Dendermondse konijnenpaté met een toets van ‘Malheur’, een ander streekgebrouwen bier. De peperkoek van de producent Vondelmolen in Lebbeke gebruikt Bart in zijn paardenfricandon. En uiteraard maken ze hier de lékkerste “Deiremonse Peireworsten”!

 

Summertime = BBQ-time!

Als het zomer is, denkt iedereen vanzelf aan … BBQ! En laat Atelier Batselier nu dé perfecte leverancier van de beste vleesjes en bijhorende groentenschotels en salades zijn 😉 Ontdek het gigantische gamma in hun online folder: https://keurslagerbatselier.be/downloads/Jaarfolder_2023-low.pdf

Foodtruck – De Saucisse

Sint-Gillissenaren kennen keurslager Bart ook als “De Saucisse” en dus lag de naam voor z’n foodtruck voor de hand. Als je tópcatering wil op je evenement of feest… én dan nog op een originele manier gebracht, dan kies je toch gewoon voor de Catering van Bart Batselier ?

“Showcook beest“ Bart maakt hier (al dan niet met de Ofyr erbij) de meest originele broodjes en burgers à la broodje pastrami of chorizo, ribburger, crispy chicken, broodje biefsteak.

Het cateringmenu kan je hier terugvinden: https://keurslagerbatselier.be/downloads/Foodtruck-2023.pdf

 

Atelier Batselier
Heirbaan 259
9200 Sint-Gillis, Dendermonde

Tel. 052 21 59 87
De voorverpakte afdeling is open om 7 uur ‘s ochtends. ‘s Avonds kun je er nog tot 20.00 uur terecht. Of u kunt vragen of uw bestelling voor u wordt klaargemaakt. Op zaterdag is Atelier Batselier open van 7 tot 18 uur en op zondag tot 16 uur.